Συστήματα Πυρόσβεσης Εστιατορίων

Συστήματα πυρόσβεσης εστιατορίων πλήρως αυτόνομα. Με αυτόματη και χειροκίνητη ενεργοποίηση. Αυτόματο κλείσιμο της παροχής ενέργειας στις μαγειρικές συσκευές. Δυνατότητα σύνδεσης με πίνακα πυρανίχνευσης. Ανίχνευση με 3 διαφορετικούς τρόπους. Ακροφύσια με άκαυστα μεταλλικά καπάκια. Ανοξείδωτες σωληνώσεις δικτύου κατάσβεσης. Ανοξείδωτα κλείστρα φιαλών. Κατασβεστικό υλικό φιλικό προς ανοξείδωτες μαγειρικές συσκευές. Εγγύηση καλής λειτουργίας 3 έτη. Έγκριση από το Πυροσβεστικό Σώμα. Πιστοποιήσεις NFPA 17A, UL 300, MED, SOLAS, LPCB, USCG, PED, CE, ISO

 • Μελέτη εγκατάστασης
 • Εγκατάσταση συστημάτων στο χώρο σας ή και προεγκατάσταση συστημάτων εντός της χοάνης απαγωγής, στο χώρο μας.
 • Συντήρηση από εκπαιδευμένο προσωπικό.
 • Σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης του προσωπικού της κουζίνας.
 • Πιστοποίηση μεταπωλητών στην έδρα μας σε ειδικά σεμινάρια εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή.

Φωτογραφία Προϊόντος

Αξιοπιστία

Τα συστήματα πυρόσβεσης Amerex προστατεύουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας από το 1995 με ποσοστό επιτυχίας κατάσβεσης 100%. Το σύστημα δρα εντελώς αυτόνομα, χωρίς εξωτερική πηγή ενέργειας. Ενεργοποιείται αυτόματα και χειροκίνητα, κλείνοντας ταυτόχρονα την παροχή φυσικού αερίου & ηλεκτρικού ρεύματος στις μαγειρικές συσκευές.

Έχει τη δυνατότητα φωτεινής και ηχητικής ειδοποίησης, και μπορεί να συνδέεται με πίνακα πυρανίχνευσης. Όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες το απαιτούν, όλο και περισσότεροι σοβαροί μελετητές το προδιαγράφουν.

 • Εγγύηση καλής λειτουργίας: 3 έτη.
 • Αναγόμωση φιαλών: κάθε 10 έτη.
 • Πιστοποιήσεις: NFPA-17Α, UL 300, LPS 1223, MED 96/98/EC, SOLAS 74, 2000 HSC, USCG, EN 16282-7, PED 2014/68/EU, CE mark, ISO 9001, ISO 140001.
Περισσότερα
Φωτογραφία Προϊόντος

Ανίχνευση

Η ανίχνευση της φωτιάς μπορεί να γίνεται με τρεις διαθέσιμους τρόπους ανάλογα με την επιλογή σας.

Με συρματόσχοινο και εύτηκτους συνδέσμους. Ανιχνευτές που λιώνουν σε επιλεγμένες θερμοκρασίες στηρίζονται σε συρματόσχοινο τεντωμένο με ειδικό ελατηριωτό μηχανισμό.

Όταν συμβεί φωτιά, το συρματόσχοινο χαλαρώνει και ενεργοποιεί τον πίνακα MRM με μηχανικό τρόπο. Η πιο οικονομική λύση από τις τρεις.

 • Με εύτηκτο σωλήνα. Ο σωλήνας τοποθετείται εύκολα με ειδικά κλιπ σε όλο το μήκος του απορροφητήρα και πρεσάρεται στα 5 bar. Όταν συμβεί φωτιά, ο σωλήνας λιώνει, η πίεση εντός του μειώνεται και ο πίνακας PRM ενεργοποιείται με πνευματικό τρόπο. Η λύση αυτή επιλέγεται για την ευκολία τοποθέτησης και συντήρησης που προσφέρει.
 • Με ηλεκτρικό καλώδιο. Το ηλεκτρικό καλώδιο διατρέχει όλο το μήκος του απορροφητήρα. Όταν συμβεί φωτιά, τα δύο σύρματα εντός του ενώνονται και κλείνουν το ηλεκτρικό κύκλωμα, ενεργοποιώντας τον πίνακα STRIKE με ηλεκτρικό τρόπο. Είναι η λύση που παρέχει τις περισσότερες δυνατότητες ηλεκτρονικής παρακολούθησης της ετοιμότητας του συστήματος, για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.
Περισσότερα
Φωτογραφία Προϊόντος

Κατάσβεση

Το σύστημα προστατεύει τις μαγειρικές συσκευές, τον απορροφητήρα και τους καπναγωγούς. Το κατασβεστικό υγρό Amerex wet chemical σβήνει, ψύχει και στερεί οξυγόνο από τα καιόμενα έλαια διαμορφώνοντας ένα σαπωνοποιημένο στρώμα στην επιφάνειά τους που εκμηδενίζει την πιθανότητα επανάφλεξης. Επίσης, είναι φιλικό προς τις ανοξείδωτες συσκευές μαγειρέματος των επαγγελματικών μαγειρείων.

Τα κυριότερα σημεία που διαχωρίζουν το σύστημα Amerex από τον ανταγωνισμό είναι:

 • Ανοξείδωτα κλείστρα φιαλών. Τα υλικά κατάσβεσης για κουζίνες είναι διαβρωτικά προς τον ορείχαλκο. Η Amerex έχει συνειδητοποιήσει από το 2004 ότι ακόμα και ο επινικελωμένος ορείχαλκος διαβρώνεται και έχει επιλέξει ανοξείδωτα κλείστρα ως τη μόνη αξιόπιστη λύση, αποφεύγοντας έτσι τις περιοδικές αλλαγές κλείστρων ή την ενδεχόμενη κακή λειτουργία λόγω πτώσης πίεσης.
 • Ανοξείδωτες σωληνώσεις. Άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν χαλκό ή αλουμίνιο για τις σωληνώσεις των συστημάτων τους, αγνοώντας ότι τα συγκεκριμένα υλικά είναι ακατάλληλα για υψηλές θερμοκρασίες, ενώ επίσης παρέχουν ελλιπή κάλυψη έναντι βακτηριδίων και διάβρωσης από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε μια επαγγελματική κουζίνα. Τα συστήματα Amerex τοποθετούνται με ανοξείδωτες σωληνώσεις κατάσβεσης, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη υγιεινή και ασφάλεια.
 • Ακροφύσια με μεταλλικό καπάκι. Τα ακροφύσια Amerex δημιουργούν έναν ομαλό κώνο υδρονέφωσης, σβήνοντας αποτελεσματικά χωρίς να εκτοξεύουν έλαια προς τις διπλανές συσκευές, διασφαλίζοντας έτσι ότι η φωτιά δεν εξαπλώνεται. Διαθέτουν άκαυστο μεταλλικό καπάκι το οποίο αποτρέπει την είσοδο ελαίων στο ακροφύσιο, εξασφαλίζοντας ότι όταν χρειαστεί τα ακροφύσια θα λειτουργήσουν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Περισσότερα
Φωτογραφία Προϊόντος

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση των συστημάτων Amerex πραγματοποιείται από εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο πιστοποιείται στην Ελλάδα μέσω σεμιναρίων εγκεκριμένων από την Amerex. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα παράδοσης απορροφητήρα κουζίνας με πλήρως εγκατεστημένο σύστημα πυρόσβεσης, έτοιμο για τοποθέτηση.

 

 • Συντήρηση: Έλεγχος ετοιμότητας του συστήματος. Ανάλογα το σύστημα που θα επιλέξετε, αντικαθίστανται εξαρτήματα είτε ανά εξάμηνο, είτε ανά τρία χρόνια, είτε ανά έξι χρόνια.
 • Δοκιμές: Κατά τη συντήρηση πραγματοποιούνται δοκιμές χωρίς ροή κατασβεστικού υλικού. Κατόπιν συνεννόησης, μπορεί να γίνει ενεργοποίηση και με ροή κατασβεστικού υλικού.
 • Παρακολούθηση: Η ετοιμότητα του συστήματος παρακολουθείται είτε με οπτικό έλεγχο μέσω των μανομέτρων στις φιάλες και στο φιαλίδιο ενεργοποίησης, είτε αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού πίνακα που ειδοποιεί αυτόματα αν πέσει η πίεση.
Περισσότερα

VIDEOS

FaLang translation system by Faboba