Συστήματα Πυρόσβεσης Οχημάτων

Συστήματα πυρόσβεσης οχημάτων αυτόνομα, αξιόπιστα, για βαρέα οχήματα ορυχείων, λεωφορεία, στρατιωτικά οχήματα. Με αυτόματη & χειροκίνητη ενεργοποίηση. Πολλαπλές επιλογές ανίχνευσης, και για φυσικό αέριο. Προστασία κινητήρα, δεξαμενής καυσίμων, μπαταρίας, υδραυλικών εξαρτημάτων. Κατάσβεση με σκόνη, αφρό, dry-ice. Φιάλες κατασβεστικού υλικού με μανόμετρο και ηλεκτρονικό πρεσοστάτη απομακρυσμένου ελέγχου 24/7. Πίνακας ελέγχου με δυνατότητα καταγραφής συμβάντων και μεταφόρτωση δεδομένων σε υπολογιστή. Εφεδρική μπαταρία. Ασφάλεια 365 ημέρες το χρόνο. Εγγύηση καλής λειτουργίας Amerex. Πιστοποιήσεις UL FM, ISO.

 • Μελέτη εγκατάστασης
 • Εγκατάσταση συστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
 • Συντήρηση από πιστοποιημένο προσωπικό.
 • Σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης

Φωτογραφία Προϊόντος

Αξιοπιστία

Τα συστήματα πυρόσβεσης Amerex προστατεύουν οχήματα ορυχείων, λεωφορεία και στρατιωτικά οχήματα. Για παράδειγμα, σήμερα βρίσκονται εγκατεστημένα σε περισσότερα από 40 οχήματα της Ελληνικός Χρυσός.

Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα και χειροκίνητα, αυξάνοντας τις επιλογές του χρήστη. Κατά την ενεργοποίηση έχουμε τη δυνατότητα χρονοκαθυστέρησης, δίνοντας έτσι μερικά δευτερόλεπτα στους επιβαίνοντες να εγκαταλείψουν το όχημα με ασφάλεια. Όταν η επένδυση σας είναι τόσο μεγάλη, η προστασία με συστήματα Amerex είναι η μόνη λύση.

 • Εγγύηση καλής λειτουργίας: 3 έτη.
 • Πιστοποιήσεις: UL, FM, ISO 9001, ISO 140001.
Περισσότερα
Φωτογραφία Προϊόντος

Ανίχνευση

Η ανίχνευση της φωτιάς μπορεί να γίνεται με τους εξής τρόπους, είτε αποκλειστικά είτε συνδυαστικά:

Με σημειακούς ανιχνευτές. Σκληροτράχηλοι, ανθεκτικοί σε δονήσεις, για σημεία όπου ο κίνδυνος είναι σημειακός.

 • Με καλώδιο. Το ηλεκτρικό καλώδιο διατρέχει όλο το μήκος των επικίνδυνων περιοχών. Όταν συμβεί φωτιά, τα δύο σύρματα εντός του καλωδίου ενώνονται και κλείνουν το ηλεκτρικό κύκλωμα, ενεργοποιώντας τον πίνακα. Το καλώδιο μπορεί να φέρει εξωτερική ενίσχυση από ανοξείδωτο έλασμα το οποίο προστατεύει από κρούσεις και έντονες δονήσεις.
 • Με υπέρυθρους ανιχνευτές. Ανιχνεύοντας υπέρυθρα τα χρώματα της φωτιάς, ο συγκεκριμένος τρόπος ανίχνευσης ενεργοποιεί το σύστημα αμέσως μόλις εκδηλωθεί φλόγα, χωρίς καμία καθυστέρηση.
 • Με ανιχνευτές φυσικού αερίου. Όλο και περισσότερα οχήματα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Το πρόβλημα είναι ότι το καύσιμο αυτό δεν φλέγεται, αλλά εκκρήγνυται. Οι ανιχνευτές αερίου της Amerex ειδοποιούν αμέσως τον οδηγό να εγκαταλείψει το όχημα και να αναζητηθεί η διαρροή με ασφάλεια.
Περισσότερα
Φωτογραφία Προϊόντος

Κατάσβεση

Το σύστημα προστατεύει τον κινητήρα, τη μπαταρία, τη δεξαμενή καυσίμου και τα υδραυλικά μέρη του οχήματος. Το κατασβεστικό υλικό μπορεί να είναι: 1. Σκόνη, 2. Αφρός, 3. DRYICE συνδυασμός σκόνης-αφρού, επιτυγχάνοντας κατάσβεση και ψύξη των καυσίμων υλικών για μέγιστη προστασία.

Οι τεχνικοί μας θα σας συμβουλέψουν για την προτιμότερη λύση ανάλογα με τις ανάγκες της εφαρμογής σας. Τα ακροφύσια κατάσβεσης διαθέτουν ειδικό καπάκι το οποίο αποτρέπει το φράξιμο από σκόνη και σωματίδια. Η κατασβεστική σκόνη στις φιάλες βρίσκεται υπό πίεση, αποτρέποντας έτσι το σβώλιασμα από υγρασία που θα μπορούσε να εισέλθει σε φιάλες χωρίς πίεση.

Περισσότερα
Φωτογραφία Προϊόντος

Έλεγχος

Προσωπικό με υψηλή τεχνική κατάρτιση είναι υπεύθυνο για την εγκατάσταση, συντήρηση, και δοκιμή κάτω από τις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζει η Amerex.

 

 • Συντήρηση: Έλεγχος και δοκιμή ετοιμότητας του συστήματος. Αντίθετα με τον ανταγωνισμό, οι φιάλες του συστήματος Amerex χρειάζονται αναγόμωση μόνο κάθε εξαετία.
 • Δοκιμές: Μετά την εγκατάσταση, όπως και κατά τη συντήρηση, πραγματοποιούνται εκτεταμένες δοκιμές για να εξεταστεί πλήρως η ετοιμότητα του συστήματος. Επιπλέον, ο πίνακας ελέγχου του συστήματος πραγματοποιεί αυτόματα επιμέρους δοκιμές συνεχώς, βεβαιώνοντας ότι τα βασικά σημεία του συστήματος είναι σε καλή λειτουργία.
 • Παρακολούθηση: Οι φιάλες με το κατασβεστικό υλικό διαθέτουν μανόμετρα για συνεχή παρακολούθηση της πίεσης από το χρήστη. Προαιρετικά, μπορεί να προσαρμοστεί ηλεκτρονικός πρεσοστάτης ο οποίος ενημερώνει τον πίνακα ελέγχου για τυχόν απώλεια πίεσης ανά πάσα στιγμή. Ο πίνακας ελέγχου καταγράφει όλα τα συμβάντα, τα οποία μπορούν μετά να μεταφορτωθούν σε υπολογιστή. Κάθε σύστημα έχει εφεδρική μπαταρία, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία 365 ημέρες το χρόνο. Ο πίνακας ελέγχου μπορεί να προσαρμοστεί σε τυχόν μελλοντικές αλλαγές ή προσθήκες, προσφέροντας απαράμιλλη ευελιξία σε χρήστη και εγκαταστάτη.
Περισσότερα
FaLang translation system by Faboba